نمایش جزئیات

زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در یك نگاه

زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در یك نگاه

«برگی زرین »

«نگاهی کوتاه به زندگانی حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام »

امام زاده واجب التعظیم ، حضرت عبدالعظیم که نسب شریفش با چهار واسطه به امام حسن مجتبی علیه السلام منتهی می شود .<1>صاحب مقامات بسیار رفیعی است که بر شیعیان و محبین واقعی خاندان عصمت و طهارت بسیار روشن است و بر دانشمندان عارف به مکتب اهلبیت علیهم السلام چیزی پوشیده نیست زیرا علوّ مقام و جلالت آن حضرت از خورشید هم روشن تر است . آن جناب اضافه بر اینکه از دودمان نورانی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله  است همچنین از بزرگان ، محدثین ، اعاظم علماء ، زهّاد ، عبّاد و صاحب ورع و تقوی و از اصحاب امام جواد علیه السلام و حضرت امام هادی علیه السلام است که از روایات زیادی ازذ ناحیه ایشان به ثبت رسیده است و آن حضرت صاحب کتاب خطیب امیرالمؤمنین علیه السلام و کتاب یوم ولیله اوست و او شخصی است که دین خود را بر امام زمانش عرضه کرد و امام هادی علیه السلام او را تصدیق نمود و در عظمت ایشان فرمود :

یا اَبَا القاسِمِ هذا وَالله ِ الَّذِی الرتَضاهُ فَاَثبِت عَلَیهِ ثَبَّتَکَ اللهُ بِالقَولَ الثَّابِتِ فِی الدنیا وَ الاخِرَه .

ای ابوالقاسم این به خدا دین خداست که پسندیده برای بندگانش ثابت باش بر آن ، و خداوند در دنیا و آخرت تو را بر این قول ثابت بدارد .

و ابن بابویه و ابن قولویه به سند معتبر روایت کرده اند که مردی از هال ری خدمت امام علی النّقی علیه السلام رسید حضرت از او پرسید کجا بودی ؟

عرضه داشت یابن رسول الله زیارت امام حسین علیه السلام رفته بودم وقتی امام هادی علیه السلام این مطلب را شنیدند فرمودند : اگر قبر سیّد عبدالعظیم حسنی علیه السلام که نزد شماست زیارت می کردی هر آینه مثل کسی بودی که زیارت امام حسین علیه السلام کرده باشد .<2>

آری کسی که از نظر ایمان به حد کمال برسد و خود را مطیع امام زمان خویش بداند سزاوار چنین مقامی است .

ایشان در پانزدهم شوال سال 252 قمری رحلت یافتند و قبر مطهرشان در ری ملجاء و پناه مشتاقان اهلبیت است .

  1. عبدالعظیم بن عبدالله بن علی بن الحسن بن زید الحن بن علی بن ابی طالب علیه السلام .
  2. کتاب منهاج الدموع ص 460.